VerhuizenShopInformatieMijn Verhuisvriend
PCOB

PCOB Zwolle

De PCOB wil bijdragen aan een stevige positie van senioren in de samenleving.
Door de toenemende vergrijzing wil de overheid bezuinigen en komen voorzieningen als zorg, pensioenen en uitkeringen behoorlijk onder druk te staan. Met een ledenaantal van bijna 100.000 senioren maakt men zich in politiek Den Haag sterk voor een goed ouderenbeleid.

Verspreid over het hele land zijn ruim 355 plaatselijke PCOB-afdelingen en 14 gewesten actief. In vrijwel elke gemeente is een afdeling. Is er in jouw woonplaats geen afdeling, dan kun je uiteraard kiezen voor aansluiting bij een afdeling in de buurt.

Lokaal actief

De PCOB praat ook of vooral juist mee op lokaal niveau. Veel afdelingen denken bijvoorbeeld mee over gemeentelijk beleid, zoals de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Via Wmo- of cliƫntenraden behartigen PCOB-afdelingen de belangen van de leden.

Raadpleeg het overzicht van PCOB voor meer lokale afdelingen: ..../PCOB

Voordeel & Korting

Als lid profiteert u van heel veel voordeel!
Een selectie van de voordelen:

  • Belangenbehartiging op het gebied van wonen, gezondheid, financiën, vervoer, welzijn en identiteit
  • Beïnvloeding van (politieke) besluitvorming
  • Advies over maatschappelijke vraagstukken door een team van beleidsmedewerkers
  • Hulp bij het invullen van belastingformulieren
  • Diverse ledenvoordelen, zoals bijvoorbeeld op senioren toegesneden zorgverzekeringen en speciale aanbiedingen van diverse reisorganisaties en nog veel meer landelijke en lokale kortingen

Verhuisvriend.nl voor alle adreswijzigingen

Bij verhuisvriend.nl regel je jouw verhuizing naar Zwolle in 1 keer goed. Of je het zelf regelt of met hulp, dat maakt niet uit. Alle adreswijzigingen, opzeggingen en aanmeldingen kun je op een plek regelen.

PCOB Gewest:

Meer afdelingen in de buurt van Zwolle:

Andere ouderenorganisaties:

ANBO
KBO