VerhuizenShopInformatieMijn VerhuisvriendHuurwoning of huurhuis in Aagtekerke - Huurwoning

Wil je tijdelijk of voor langere tijd iets huren in Aagtekerke? Lees dan eerst even onderstaande informatie over huren in het algemeen en hoe je een huurwoning of huurhuis kunt vinden.

Binnenkort pas verhuizen? Begin vandaag al met je adreswijziging. Breng alles in kaart en informeer alle instanties pas als je huurtoeslag getekend is. Lees meer op deze pagina of klik op 'nu aanvragen'.

Een huurhuis of huurwoning heeft zo z'n voordelen:

  • geen kosten aan onderhoud
  • flexibiliteit
  • zekere woonlasten
  • u ontvangt huursubsidie / huurtoeslag (zie informatie verderop)
  • lagere inkomenseisen

De meeste huurwoningen vindt je op deze pagina's:

Bekijk hun ruime aanbod en kom daarna terug om alvast je adreswijziging en verhuisberichten te regelen.

Ben je op zoek naar een kamer of appartement?:

Kaart van Aagtekerke


- Grote kaart weergeven

Verhuisvriend.nl heeft ook informatie over:

Sociale verhuur of particuliere sector

Sociale huurwoningen zijn goedkope huurwoningen voor mensen die moeite hebben om voor hun eigen huisvesting te zorgen. Deze woningen zijn meestal eigendom van een woningcorporatie. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning heeft u een huisvestingsvergunning nodig.

Een huisvestingsvergunning is een vergunning om in een goedkope huurwoning of koopwoning te mogen wonen. Zo controleert de gemeente de verdeling van goedkope woningen. Of u een huisvestingsvergunning nodig heeft, hangt af van het beleid van uw gemeente.

Per 1 januari 2011 is de inkomensgrens om sociaal te kunnen huren door het ministerie fors verlaagd. Wie een sociale huurwoning wil huren, mocht in 2011 niet meer verdienen dan 33.614 euro. In 2012 is dit bedrag voor inflatie gecorrigeerd naar 34.085 euro. Woningcorporaties mogen slechts tien procent van hun betaalbare woningen toewijzen aan huishoudens met een hoger inkomen.

Woningen in de vrije sector zijn huurwoningen of koopwoningen waarvoor geen huisvestingsvergunning nodig is. Dat zijn woningen met een huurprijs of koopprijs boven een bepaalde grens. Deze grens neemt de gemeente op in de Huisvestingsverordening. U kunt bij uw gemeente informeren naar de koopprijsgrens of huurprijsgrens voor huisvestingsvergunningen en naar eventuele andere eisen voor woningen in de vrije sector.

Zoek een huurhuis of huurwoning in Aagtekerke (vrije sector)

In de vrije sector is het aanbod huurwoningen zeer groot. Bij sommige internetsites kunnen verhuurders hun woning gratis aanmelden. De volgende partijen kunnen je een aanbod laten zien voor huurhuizen in Aagtekerke.

Huurhuizen en huurwoningen in Aagtekerke op funda.nl


Bekijk het aanbod huurhuizen in Aagtekerke op funda.nl

Handige downloads voor als je gaat verhuizen


Checklist verhuizen - Verhuisvriend.nl
Zeer uitgebreide checklist met alle zaken waar je aan moet denken als je gaat verhuizen.
Download: Nationale Verhuischecklist

Naar een tijdelijk adres

Als je nog niet in je huis, bungalow, appartement, twee onder een kap of penthouse kunt, en je moet wel uit je oude woning dan krijg je een tijdelijk adres. In dit geval krijg je te maken met twee verhuizingen en twee keer post verhuizen.

Een adreswijziging voor een tijdelijk adres is niet veel anders dan het regelen van een adreswijziging zonder tijdelijk adres. De reden hiervoor is dat instanties altijd een adres moeten hebben om je te registreren. Ook moet de post ergens door de bus. Voor adreswijzigingen geldt hetzelfde als voor de inschrijving bij je gemeente, je kunt niet tijdelijk nergens ingeschreven staan.

Is je tijdelijke onderkomen van korte duur?

In dat geval kun je kiezen om de post eerder op je nieuwe adres te laten komen. Als je een nieuwbouwwoning krijgt dan kun je een groene brievenbus op je kavel plaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om de post nog een maandje op het oude adres te laten komen. Kies de juiste Verhuisdatum zodat je persoonlijke post altijd op het juiste adres komt.

Gerelateerde onderwerpen:

Bouwkavel kopen in Aagtekerke
Bouwkavel of bouwperceel in Aagtekerke kopen. Informatie over grond en het bouwen van een eigen huis. Speciale aandacht....
Tips voor een goed geregelde adreswijziging
Onderschat het aantal wijzigingen niet, Begin op tijd, Opzeggen beter dan...
Kinderopvang opzeggen Olst
Contract opzeggen kinderopvang, kinderdagverblijf Olst online. Hoe brief sturen? Contract, overeenkomst opzeggen informeren....
Wijziging postwet
Sinds april 2009 is de postmarkt geliberaliseerd. Dat heeft grote gevolgen voor....
Uitschrijving huisarts Aagtekerke
Uitschrijven huisarts in Aagtekerke. Ga je verhuizen, vergeet dan niet je huisarts te informeren. Blijf je bij dezelfde....
Verhuisservice - Laat al je post meeverhuizen!
Handig! Adreswijzigingen doorgeven en instanties informeren bij je verhuizing. Alle post verhuist dan met je mee..
Adreswijziging tandarts Rilland
Tandarts in Rilland een verhuisbericht sturen. Ga je verhuizen, vergeet dan niet je tandarts te informeren. Blijf je bij....
Liberalisering postmarkt
Verhuisvriend.nl vult gat in postmarkt.
Liberalisering postmarkt vraagt om andere aanpak doorstuurservice.
Piano verhuizen in Aagtekerke
Piano, vleugel of ander instrument verhuizen in Aagtekerke. Inboedel verhuizen met een verhuisbedrijf scheelt veel werk.....
Aanmelden verhuisservice verhuizing, adreswijziging doorgeven, post verhuizen